01
08/2011
0

Husk (2011) - Elveszve a kukoricásban

Na végre egy izgalmas horrorfilm az újabbak közül. Persze tudom ott a Sikoly 4 (még nem is láttam, ajajjj), meg a Fűrész 135. része, lassan jön a Végső Állomás 5, de ezek már talán picit unalmasak. Ezekkel szemben viszont itt van Brett Simmons horrorja a Husk.

A Husk egy After Dark-os horror (ez ám egy amerikai horrorfilm fesztivál, évente rendezik és ha jó az emlékezetem akkor 8 filmet mutatnak be. Ezek egyébként egészen jó filmek, akad mondjuk egy-két szar, de hát hol nem? - bővebben egyébként itt lehet olvasgatni magáról a fesztiválról, és az eddig bemutatott filmekről)

Az idei After Dark filmek közül nekem a Husk volt az első és jaj de jó, hogy így alakult. Egyébként érdekesség, hogy a Husk című filmet Brett Simmons már megrendezte egyszer, még 2005-ben, akkor egy rövid filmet sikerült összehoznia (ezt egyébként fel is töltötte vimeo-ra, mert annyira jó pofa srác, és mivel én is igyekszem, ezért nesztek link: Husk).

Most pedig készült belőle egy 83 perces hosszabb változat, na de nézzük a sztorit. Van 5 fiatal éppen autókáznak valahova, ahol egy szikláról a vízbe lehet ugrani, tehát valami eszement jó helyre tartanak, ám de hirtelen kerge varjak ütköznek a kocsijuknak, amitől az lesodródik az útról, hupsz bele a kukoricásba. Hőseink eszméletüket is vesztik és mire észbe kapnak Johhny már el is tűnt. Hát utána indulnak, de a kukoricás ugye elég veszélyes hely és jaj annak, aki arra megy. A dolog még érdekesebb lesz, hiszen a kukoricás közepén van egy házikó is, amit gyorsan meg is találnak a szeleburdi gyerkőcök és nocsak kivel futnak össze az egyik szobában, hát Johnnyval, aki éppen varr valamit, a baj csak az, hogy közben halott.

Na ki szart be? Nem baj, nem szégyen az.

Időközben aztán elkezd körvonalazódni a történet, kiderül, hogy aljas mód elkövetett gyilkosság lapul a háttérben és egy bosszúszomjas szellem szedi áldozatait, még hozzá madárijesztőről madárijesztőre szállva. Ahogy azt a kukoricaföldeken illik.

Igazából szerintem ez így egész korrekt, persze tény, hogy van egy-két logikai baki, de ezeket én most hadd ne vegyem már figyelembe, mert igaz, hogy hülyeségek, de a kukoricaföldeken gyilkolászó hiperaktív madárijesztők is viszonylag ritkák, úgy hogy nem fogok sznoboskodni.

Őszintén bevallom, hogy én párszor meg is ijedtem, pisi-kaki nem volt, de azért óvatosan a hátam mögé lestem. Persze ettől függetlenül ne várjon senki valami hatalmas nagy durranást, csak egy korrekt szórakozást, egy "vidám" kis slashert.

Egyébként ugye a kukoricaföldeken tébláboló gonoszra mondhatjuk, hogy nem túl eredeti, hiszen Stephen King már kitalált valami hasonlót és lett is belőle egy vödörre való film (ne firtassuk, hogy jó volt-e vagy rossz-e). Nos Brett Simmons barátunk nem is titkolta, hogy az ötlet innen származik, de szerintem picit más aspektusból "vizsgálta" a helyzetet.

A filmről egyébként ennyit, picit viszont szereplők, meg készítők, mert ezt így illik.

Ugye a rendezői feladatokat a már párszor említett Brett Simmons viselte a vállán, leginkább rövid filmeket írt eddig, volt pár rendezése is, valamint szerepelt is itt-ott (például a Husk rövid változatában).
A szereplőknél pedig négy nevet említenék, Devon Graye-t, aki a Dexter című sorozatból lehet ismerős, ő alakítja a flashback részekben a fiatal Dextert.
Wes Chatham Az egységből lehet ismerős (nekem onnan volt), itt meg izomagyú "majdénelintézem" srácot játszik.
C.J. Thomason-ra egy másik horrorból, egész konkrétan a Harper's Islandből emlékezhetünk, ahol Jimmy Mance volt, ha jól rémlik a helyi srác, aki eleve a szigeten élt.
Valamint álljon még itt Tammin Sursok neve, aki a film szinte egyetlen néni szereplője. Ő már szerepelt erre-arra, horrorban is (Albino Farm) szarokban is (Hanna Montana sorozat).

Ez lenne tehát a Husk, egy kellemes kis kukoricaföldeken szaladgálós horror, amire most pofátlan módon adok is 8 pontot a 10-ből, már csak azért is, mert haj de nagyon tetszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr953115286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása