10
08/2011
0

Lake Placid 2. (2007) - A szörny 2.

A Lake Placid 1. része 1999-es darab, állítólag jó, én nem láttam, de a trailerek alapján úgy döntöttem, hogy a második részt megnézem. Vicces CGI krokodil, aki láthatólag minden logika nélkül gyilkolászik, ennél nem sokkal több jó móka van. Jó persze, a szex, de azt se lehet mindig (dehogynem - a szerk.)

Egyébként azt kell mondanom, hogy ezek a béna szörnyes filmek szórakoztatóak, pár éve láttam a tévében egy fantasztikus Josh Holloway-es filmet, amiben egy hatalmas plüssnek kinéző kardfogú tigrist próbáltak meg leabálni (azt hiszem a cseles és furmányos Kardfogú című filmről van szó, de nem mernék rá fogadni nagyobb összegben). Aztán ott van a polip vs. cápa, aminek szintén nem ez volt a címe, de a szórakoztató értéke igen magas volt, hiszen nem minden nap látni repülőgépet ugorva elkapó cápákat, illetve a Boa vs. Python is maradandó élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.



Tehát ezen élmények birtokában ültem neki és néztem meg a Lake Placid 2. részét. Igazából olyan nagyot nem csalódtam, bár az előbb említett 3 alkotás szerintem jobb, mint ez.

A történet igen egyszerű, van egy álmos kis városkánk, ahol adott egy víz felület is. Főhősünk a helyi seriff, aki valószínűleg egy helyi pöcs is, legalábbis a film folyamán egész jól hozza ezt a szerepet is. A hülye gyereke éppen nála nyaral de egyébként más érdekes nincs, ám de a folyón valami félelmetességes dolog történik. Egy ember egy csónakról vízbe pottyan, onnan meg a krokodil gyomrába.

Hősünkhöz még csatlakozik pár hős, meg balfácán és gyorsan fel is mérik, hogy itt aztán már nem babra megy a játék. El is mennek egy a tó parton élő öreg nénihez, aki bolond, viszont a helyiek azt állítják róla, hogy néha napján mutáns krokodilokat etet. Szóbeszéd, mondja fürtös kis seriffünk, de csak hamar kiderül, hogy téved és kezdődhet is a krokodil vadászat.



CGI krokodil és CGI vér, nagyon nagyon ganyin. A szereplő gárdára egyébként ugyan ez vonatkozik, illetve a tipikus dolgok is megtörténnek. Főhős, főhősnő a végére összejönnek, a srác is rátalál a szerelemre, bár olyan balfasz, hogy ez csoda, illetve megjelenik a helyi suttyó paraszt karaktere is, illetve a nagy menő milliomos is. Juhéj.

A filmben mondanivalót ne keressünk, ha csak azt nem, hogy a krokodil tojásokat sose bántsuk, mert meg leszünk eszve.

A rendezést egyébként David Flores-ra bízták, pont ő rendezte a már előbb említett Boa vs. Python-t is, meg pár hasonszőrű TV filmet.
Az eredeti ötlet egyébként David E. Kelley-t dicséri, ő a sorozatok világában van nagyon otthon (Boston Legal, Harry's Law, stb).

A seriff szerepében John Schneidert láthatjuk, aki a Smallville-ből lehet ismerős, bár millió egy filmben feltűnt már. Bájos filmbeli szerelmét Sarah Lafleur formálta meg, ő kisebb sorozat szerepekben volt látható, meg egy-két filmben is.

A végén meg legyen egy pontozás is a rend kedvéért: 6/10


 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr573137376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása