20
08/2011
0

Paranormal Entity (2009) - Paranormális jelenségek

A Paranormal Activity anno egészen nagyot robbant, csak úgy, mint az Ideglelés első része. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én egyiktől se dobtam el az agyam, az Idegleléstől egyébként végképp nem, ritka unalmas film.

A Paranormal Activity, azért már sokkal jobb volt, bár nem kakiltam be közben és még csak közel sem voltam ahhoz, hogy ilyen formán megalázzam magam. Mindenesetre lehetett szeretni azt a filmet, és az a helyzet, hogy a Paranormal Entity az Activity-nek egy spin-offja.



Érdekes, mert ránéztem imdb-n a két filmre, és egész emberes a pontbeli eltérés, igazából nem értem, hogy miért, tény, hogy a Paranormal Activity egy picit jobb volt, legalábbis, ami a befejezést illeti, mivel itt nem kaptunk annyira izgalmas véget, de egyébként pedig szinte ugyanaz a film, csak más szereplőkkel. Persze nehéz sok újat alkotni. Kíváncsi is vagyok a Paranormal Activity folytatásaira, hogy ott mivel toldották az egyébként eléggé keretek között mozgó szellemes sztorit. Igen, sajnos a második rész még kimaradt, de novemberben úgyis jön a harmadik, szóval majd együtt a kettőt.

A Paranormal Entity-ben egyébként egy csonka családot követünk nyomon, anya és két felnőtt gyerkőc, akik emiatt már nem is annyira gyerkőcök.
Érdekesség egyébként, hogy se a film elején, se a film végén nem voltak feltüntetve a készítők, hiányzott a cím és a többi. Ez mondjuk jó, mert növelte a homevideo-s feelinget.

A történet lefolyása egyébként hasonló, a másik kézi kamerás szellemes filmhez. Valami van a házban, ezért jól bekamerázzák a szobákat, plusz a srác is szaladgál egy kamerával. Néha történik valami, néha meg semmi, mi pedig izgulhatunk és markolászhatjuk a karosszéket vagy a mellettünk ülőt.



Egyébként a film elején egy felirat már előre jelzi, hogy mi fog történni... ez mondjuk nem volt olyan jó, mivel onnantól kezdve még kevesebb az izgulni valónk. Lehet ezért is kapott picit rosszabb megítélést ezt a film. Sajnos arra már nem emlékszem, hogy a Paranormal Activity az így kezdődött-e, mindegy is.

A film egyébként olcsó pénzből valósult meg és egyből dvd-n jött ki, és nem olyan rossz ez, aki még ki hagyta, de szerette az eredetit, annak mindenképpen pótolnia kell, viszont, akinek az ilyen kézi kamerás szellemes hacacárék kimaradtak szerintem ne feltétlen ezzel kezdje, annyira nem volt jó.

A rendező, író és egyik szereplő Shane Van Dyke volt, aki mint láthatjuk szeret spórolni és tud is. Egyébként ez a film az első rendezése volt, azóta követte pár - imdb pontszám szerint - gagyi film, egész konkrétan három.
A testvérét Erin Marie Hogan alakította, az jó édesanyját pedig Fia Perera.

A film pedig részemről 5/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr983137821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása