04
09/2011
0

The Burrowers (2008)

Nos kérem szépen a The Burrowers egy igazán izgalmas és jó film lehetne (és egyébként nincs is kizárva, hogy az, lehet csak nekem van ízlésficamom), de aztán az izgalom és a jóság valamiért még sincs úgy jelen a filmben, mint ahogy azt el lehetne várni.

Történetünk szerint a Vadnyugaton járunk, ami tök jóóó. Ki ne szeretne egy vadnyugati horrort, hisz mégis csak izgalmasabb, mint a már megszokott szellem járta ház, járvány okozta zombulás, vagy a mitugrász kis gyilkosok. A középpontban egy férfi áll, aki éppen azt tervezgeti, hogy feleségül veszi drága kedvesét, amit drága kedvesének apja nem feltétlen akar, de főhősünk erősen bízik a meggyőző képességében.

El is jön hát a nap, fiatal barátunk, ahogy azt illik lóra pattan és megindul. Viszont nem várt esemény következik (legalábbis főhősünk szemszögéből). Szerelme házát feldúlták, halottakat is találnak, a csajét meg elvitték. Fasza. Biztos azok a buzi indiánok voltak, gondolja főhősünk Jack, akit könnyen elképzelhető, hogy nem is így hívtak, de ennyire hagyott bennem mély nyomot.
"Jack" így összeszed pár havert, meg katonabácsit és megindul a nő után, na meg ugye az indiánok után. Mennek mendegélnek a Vadnyugaton. Jó sokat. Néha megállnak, beszélgetnek, illetve, ami fontos lehet, hogy mikor megállnak furaságokat vesznek észre, amik elsőre nem gyanúsak nekik. Ilyen lyuk a földben jellegű dolgokra kell egyébként gondolni, amit gondolom én az egyszerűség kedvéért a prérikutyára fognak.

Időközben egy éjszakai táborozás során még szégyenszemre pár katona is eltűnik. Elszöktek a katonaság terhe alól, legyint az idegesítő kis pöcs, a katonafőnök. Az ő rangjára sem emlékszem. Így a katonák ki is szállnak a buliból, így csak főhősünk, pajtásai és a fekete szakács megy neki az ismeretlennek.



Aztán persze idővel sajnos tudatosul bennük, hogy a lányt nem indiánok rabolták el (ezt egyébként elősegíti az is, hogy találnak a földbe ásva egy nőt, aki a "hűha" hatás kedvéért azért még él.)
Barátocskáink ellenségeiről pedig kiderül, hogy valami fura föld alatt közlekedő kis lények, akik nem akarnak jót, de rosszat annál inkább. A harc pedig megkezdődik. Lehet fogadni, hogy ki nyer.

No a The Burrowers szegről-végről valahogy így néz ki. Kapunk közbe igazi indiánokat is, akik nem a tvájlájtban látott meleg fiúk gyülekezetére hasonlítanak, hanem tényleg indiánok. Ott vannak a szörnyek is, akik valószínűleg a Tremors filmekből léptek elő (bár esetünkben inkább vissza), még akkor is, ha külsőre nem egy anyától származnak.

Az igazi izgalom szerintem sajnos hiányzik a filmből, de azért azt is meg kell jegyezni, hogy a nézhetetlen jelzővel nem illethetjük, azaz egyszeri nézésre alkalmas az alkotás, csak, hogy legyen egy ilyen hosszú és cifra mondat is az ajánlóban.

Részemről ez 4/10.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr733197501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása