07
09/2011
0

Fright Night (2011)

1985-ben készült a Fright Night eredetije, amit aztán 1988-ban egy második rész is követett, aminek sikerességére már mindenképpen a szerény jelzőt használhatjuk, de azt is csak azért, hogy ne bántsuk meg a készítőket.

Eltelt hát jó pár év és Hollywoodban, egész konkrétan a DreamWorks háza táján úgy döntöttek, hogy újra előveszik a filmet, viszonylag sok pénzből és egészen 3D-ben elkészítik az újrát, amit aztán majd zabálni fognak a fiatalok. A baj az, hogy a terv nem jött be. Nagyon nem jött be, hiszen a bevételi adatok nagyon elmaradnak a várttól, és a normálisnak mondhatótól is. Ami nekem azért fura, mert nem mondhatnánk, hogy az az új rész szar lenne (jó az igazsághoz tartozik, hogy se az eredetit, se a második részt nem láttam). Sőt viszonylag korrekt iparos munka eredményét láthatjuk, Colin Farrell véleményem szerint jól játszik, illetve a többiekkel sincs olyan hej de nagy baj.

Szóval picit nem értem az amerikaiakat, válogatós kis dagadékok. Persze az is lehet, hogy a mostani fiatalok már nem annyira kíváncsiak az "igazi" vámpírokra, hanem a nyálas, buzi kis nyikhajok érdeklik őket. Igen Meyer asszonyság förmedvényeire céloztam. Ja és igen, a film még ráadásul vicces is, és nem azon a "vicces" módon, hanem hogy tényleg.

Nos a Fright Night története gondolom viszonylag ismert. Adott egy srác, aki végre menő lett a középiskolában. Menő társaság, menő barátnő, menő, menő, menő. Más kérdés, hogy ennek ellenére a filmben egy idegesítő kis pöcs, de lehet csak nem bírom a menőket, mert irigy vagyok. Olyannyira bekerült a menők közé, hogy régi barátairól már meg is feledkezik, és csak nevet rajtuk mikor azt állítják, hogy főhősünk új szomszédja Jerry egy vámpír. Persze aztán időközben kiderül, hogy Jerry tényleg vámpír, még hozzá a gonoszabbik fajtából.

Ennek egyébként jelei is vannak a filmben, hiszen mindenki kezd eltűnni, ami szinte senkinek nem tűnik fel. Jó ez valóban gagyin hat, de hát naa, láttunk már rosszabbat.

Jerry aztán időközben főbarátunk barátját is elkapja, sőt mi több át is alakítja, meg mondjuk a többieket is. Hadsereget toboroz, főhősünk pedig eldönteni, hogy hát akkor jól megment mindenkit és megöli Jerry-t, mert a kis város többi lakója szarik az egészbe.

Összehaverkodik egy vámpírbuzi alakkal, akiről kiderül, hogy igazából ismeri Jerry-t, még gyerekkorából, és egyébként ez a karakter az egyik legjobb a filmben, ő szállítja a humor adagot.
Aztán persze végül jól szembeszállnak Jerry-vel a vámpírral.

Ami mondjuk zavaró volt az szerintem a picit béna CGI... és ez mondjuk valóban illúzió romboló lehet, a már említett idegesítő főhős is, illetve az egy-két buta rész. (Picit spoiler, de ilyen volt, a mittudomén melyik Szent szenteszköze, amit ha a vámpírba szúrnak, akiket átváltoztatott, azok visszaváltoznak. Pfffffffffffffff.... grat, romboljatok le mindent, amit felépítettetek. Barmok.)

Ami a pontokat illeti egy 6-os tudnék adni, és azt gondolom, hogy egy viszonylag jó mozi élményről van szó, de talán az sem hiba ha a laikusabbak várnak egy DVD-t. Sajnos nem lett egy korszak alkotó darab, de mindenképpen az az erős közepes.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr273197513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása