10
09/2011
0

Rubber (2010)

A Rubber egy picit művészfilmesen tálalt horror-vígjáték, egy francia rendezőtől, aki amerikai földön rendezett és egy kis fricskát próbált mutatni az amerikai filmnek. Azoknak a filmnek, amik tele vannak értelmetlen dolgokkal. A film elején az egyik későbbi karakter, a seriff bácsi példákat is hozz erre. A Rubber-t pedig, mint egy értelmetlen filmet tálalják nekünk (és a filmbeli nézők számára, mert vannak ők is páran), amit csak nézni kell, mindenféle logika és értelem nélkül.

Nos annyi szent, hogy ehhez az elvhez a készítők hűek maradnak. Történetünk középpontjában ugyanis egy gumiabroncs van. Egy gumiabroncs, ami/aki életre kell egy kies szemétlerakó helyen és elgurul világot látni. Hamar kiderül, hogy főhősünk "gondolat" útján képes felrobbantani ezt azt. Először természetesen kicsibe kezdi, egy-két tárggyal, majd jön egy mezei nyúl, egy madárka, majd szépen lassan az emberre is rátámad. Közben pedig vidáman gurul amerre a mintázata viszi. Időközben egy lányt is meglát, akit követni kezd és útját rettegés és lerobbant fejű emberek övezik.

Valóban egész értelmetlen, bár ugye életre kelt kocsikat láttunk már párszor, sőt ha jól emlékszem egy Stephen King novellából készült filmben (talán a Csatatérben) pár műanyag katona is életre kelt. Ezúttal pedig itt a vérengzős gumiabroncs.



A film egyébként amolyan film a filmben. Ugyanis a már említett nézők is jelen vannak, akik a sivatag közepéről egy távcsővel figyelik az eseményeket. Ez a rész is érdekes, meg vicces, na meg értelmetlen.

Egyébként az igazsághoz hozzá tartozik, hogy lehetett volna ez egy picit jobb is talán, nekem túl művészfilmes volt, de gyorsan hozzá is tenném, hogy ettől függetlenül tetszett. A poénok is a helyén vannak és mondjuk ezek nagy része főleg a seriffhez és később a tolószékes bácsihoz köthetőek, illetve az a fityisz is jó, amit a film mutat. Annak ellenére, hogy értelmetlenség mégis picit elgondolkoztató.

A film végét elnézve egyébként a folytatás sem kizárt, amire én mindenképpen vevő lennék. De addig is a Rubber egy 6/10-et megér.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr413215746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása