15
09/2011
0

Blitz (2010)

Annak ellenére, hogy Jason Statham amerikai produkciókban is szép számmal szerepel, gyakran haza ugrik és az angol filmekben is megcsillantja kopasz fejét. Ilyen volt az utóbbi időből például a 13, ami mondjuk egy felejthető krimi-thriller, ám de itt a legújabb alkotás a Blitz. A Blitz szintén hasonló kategóriában induló darab, viszont mondhatjuk, hogy jobban sikerült. Bár az igazság az, hogy szerintem a 13 története jobbnak tűnik, csak a megvalósításon érzésem szerint picit elcsúsztak.

A film (mármint a Blitz) egy sorozatgyilkosról és pár rendőrről szól. A rendőrök közül az egyik a kiégés határán van, a másik habár végzett a rehabbal mégse nagyon tud ellenállni a drognak, illetve van egy tapasztalt rendőrünk is, aki mégis új fiú a körzetben, tehát nincsen szeretve. A sorozatgyilkosunk pedig pont rendőröket tesz áll láb alól, csak hogy stílusos legyen.

A kék egyenruhások tehát fogynak, az életben maradtak éber őrök pedig nem annyira éberek, hiszen nem igazán tudják elkapni a rossz fiút. Persze egy kis nyomozás és pár öt órai tea után csak kiderül kit kell elkapni és amolyan Old Spice reklámosan már csak a bizonyítékra van szükség.



Persze azokat megszerezni igen nehéz, de hát Statham karaktere nem igazán válogat a módszerekben, tehát itt is hozza a szokásos, jól bevált szerepet, ami egyébként egyáltalán nem baj, mert bevált recepten nem igazán érdemes változtatni. Üt, pofoz, seggbe rúg és csak indokolt esetben kérdez, igazi tökös legény.

A már említett 13-mal szemben a Blitz egy egészen pörgős darab, amin egyébként sokat segít az üldözések közben felcsendülő zene is, ami ha jól emlékszem valami d'n'b. Na de ettől függetlenül is tetszetős darab. Meg azért fontos az is, hogy az utóbbi idők akciósztárja is sokat dob ezen, legalábbis nálam Statham abszolút idetartozik, hiszen a "fiatalabbak" között nem sok ilyen fajta akciófilm színész van. Persze említhetjük a Sziklát és a Rohanás tényleg nem szar, de volt egy két félre siklás például fogtündér irányba pölö.

Szóval, aki egy stílusos, fasza kis angol filmet akar, amiben még akad egy kis akció is, bátran bökjön a Blitz-re, dőljön hátra, nyissa ki a szemét és élvezze, amit lát.

Nálam pedig ez egy abszolút 7 pontos darab.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr913215793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása