18
09/2011
0

Lucky Number Slevin (2006) - Alvilági játékok

Nem is olyan régen adták a TV-ben ezt a filmet, amit ott és akkor nem néztem meg (úgyis össze-vissza vagdossák a zsidóság vagy az éppen pöcs tudja mi védelmében), viszont egy előzetes megnézése után úgy döntöttem meg kell szerezni.

A helyzet pedig az, hogy ez egy egészen korrekt és jó ötlet volt a részemről, nahát ilyet is tudok mik vannak. Tudni kell, hogy Bruce Willis neve keltette fel az érdeklődésemet, szeretem a filmjeit, sok jó van és igazából nem is nagyon jut eszembe olyan, amit ne szerettem volna. (Persze a nem is olyan régi Surrogates még nem volt meg, arról pedig sokan mondták, hogy illúzió rombolóan szar, na mindegy).

Nézzük miről is szól ez a fasza kis film, aminek a magyar címe nem olyan jó, mint az angol, bár legalább nem olyan szar, mint a Max Payne - Egyszemélyes háború, vagy mi a tök.

Van egy főszereplő Josh Hartnettünk, akinek éppen felborulóban van az élete. Kirúgták a munkahelyéről, mire hazafelé menet az is kiderül, hogy az asszony csalja, elmegy hát egy haverjához, hogy kibeszéljék és igyanak egy jót, viszont a baj most sem várat sokat magára. A szomszédlány után, aki egyébként Lucy Liu, beront két csúnya szerzett, akik nem nagy darabok, viszont mégis erőszakosak és összekeverik főhősünket, főhősünk haverjával és máris viszik a Főnökhöz (Morgan Freeman).

Hamar kiderül, hogy a havernak van egy nagy adag tartozása, amit Josh-on fognak "leverni", viszont mivel nincs pénze kap egy megbízatást, meg kell ölnie a Rabbi (Ben Kingsley) fiát.

Ugyanis adott két maffiózó figura a már említett Főnök, illetve a Rabbi, aki azért Rabbi, mert egy rabbi. Ők régen együtt dolgoztak, majd megutálták egymást és most éppen annyira nem szereti egyik a másikat, hogy inkább ki se mozdulnak otthonról, nehogy megtaláljanak halni.

Közben egyébként képbe kerül Mr. Goodkat is (Bruce Willis), aki pedig egy profi bérgyilkos. A szálak pedig szépen lassan összeérnek és fény derül mindenre, egy egészen jó csavar után. Mondjuk ez a csavar nem olyan hű de nagy csavar, bőven ki lehet találni a film végére, szóval az állunk megmarad, ugyanakkor mégis jó.

Ahogy a film is teljesen pazar. Remek színészek, remek alapötlet, remek megvalósítás, egy szóval tényleg fasza az egész. Igazából sok kivetnivalót sem találok a filmben, egyedül talán Bruce Willis bajszát, de azt is csak a flashback részekben. Adott egy csomó mókás párbeszéd, amit érzésem szerint mégse vittek túlzásba, illetve jó kis akció részek, ahol a vér tényleg fröccsen ha kell.

Nekem ez egy abszolút 9-es film élmény volt, a "biztos egy éven belül újra nézem" kategóriából.

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr413215804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása