28
09/2011
0

Grave Encounters (2011)

 Hóhó! Újabb kézikamerás horror, nem teljesen a Paranormal Activity által kitaposott ösvényen, habár valamelyest mégis, de, hogy vége is legyen ennek a mondatnak, így leírnám miről is van szó: ezen filmben egy TV stáb forgatási anyagába nyerünk betekintést. Csak úgy, mint a The Tunnel című ausztrál film esetében (erről már írtam tessék visszakeresni, szépen, ügyesen). 

A "képzelt" stábról azt kell tudnunk, hogy általában szellemektől megszállt helyeken forgatnak és ezeket a videóket aztán szépen bemutassák a nagyközönségnek. 5 epizódon már túl vannak és igazából szemfényvesztés csak, amit csinálnak. Különböző effekteket használnak és szívatják az arra fogékonyakat, derül ki a sztoriból. 
 
Ám de aztán elérkezik a pillanat, amikor mi is becsöppenünk a történésekbe, a sorozat 6. epizódjának forgatására. A helyszín egy elmegyógyintézet, ahol nagyon sok elmebeteg volt és az orvosok meg gazfickók voltak és gusztustalan dolgokat csináltak szegény hülyékkel. Az interjú alanyok néha hangokat hallanak és vannak bizonyos szellem jelenlétre utaló nyomok is. Egy részét egyébként a kedves stáb tagok találják ki. 
 
Miután megismerkedtünk a helyszínnel, főhőseink 8 órára beveszik magukat az intézménybe, természetesen a hatás kedvéért úgy, hogy kívülről bezárják őket, aztán pedig kezdődhet a szokásos szemfényvesztés. 
 
Egy darabig ez így is zajlik, ám de aztán tényleg különös dolgok történnek, hangok, fura lökések a levegőből és a többi.
 
Fontos kiemelni, hogy ez a film tényleg más, mint a Paranormal Activity, vagy esetleg a Paranormal Entity. Ugyanis a készítők nem egy újabb részt szerettek volna gyártani az előbb említett filmekhez, hanem picit más elképzelést vinni ebbe az egész szellemfigyelős sztoriba. Persze kérdés, hogy kinek melyik jön be jobban, nekem ez jött be jobban az tény. Ugyanis itt nem csak azt látjuk, hogy elmozdul a pokróc és koszos a padló, meg hogy ott van valami, ami nincs is ott. Az itteni démonok meg jelennek és támadnak. 
 
Más kérdés, hogy mikor ez történik a kamera képe beszaggat és furán viselkedik, ezzel picit talán rombolva az élményt, ami még így is egész korrekt.
 
Az a helyzet, hogy csak ajánlani tudom ezt a filmet, részemről magasan veri a már említett Paranormális filmeket, szóval aki azokat piskótának tartotta egy próbát tehet ezzel, akiknek meg tetszettek azok, azoknak ez is fog. 
 
7/10-et ér szerintem.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr463238148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása