04
10/2011
0

The Zombie Farm (2009)

 

A The Zombie Farm egy amerikai film, viszont egy uruguayi rendező felügyelete alatt készült, egy rakat dél-amerikai színésszel, akik nagy része azért amerikai (értsd bevándorló). A rendező bácsit egyébként Ricardo Islas-nak hívják, és többnyire horror filmek készít, van pár amerikai és pár uruguayi filmje is, a The Zombie Farm-ról, pedig azt hiszem bátran elmondhatjuk, hogy nem olyan jó, mint amilyen dél-amerikai.

Az az igazság, hogy nem sok dél-amerikai horror filmet láttam és talán ez is az oka lehet annak, hogy véleményem szerint a The Zombie Farm szar.
 
A történetünk főszerepében van két néni meg egy bácsi. A két néniből az egyik riporternő, elég béna, éppen a nagysztorin dolgozik. A másik néni pedig egy szegény néni, akit a férje rendszerint jól elver, pedig nem is rossz csaj. 
A bácsi pedig egy... hááát ilyen gyógyító okostojásszerűség, aki segít az embereken hókuszpókuszolva. Ez a szakmája, pedig egy állatorvos jobban keres...
 
A néni, aki nem rossz, de mégis verik ehhez a taghoz megy segítséget kérni, ám de az elhajtja, ezért főszereplő asszonyságunk kénytelen kelletlen egy másik varázslóhoz fordul, aki nő és azt ígéri tud segíteni, a feladat pedig mindössze csak annyi, hogy az őrült férjjel meg kell itatni egy kis varázsitalt.
 
A bajok pedig ekkor kezdődnek, ugyanis a férfi zombivá lesz. 
 
A bökkenő része a dolgoknak az volt, hogy erre olyan 30-40 percet kell várni, addig pedig kapunk egy nagy adag lószart, legalábbis a film szempontjából, persze a mondanivaló... de az meg elég demagóg. Szóval tulajdonképpen a film elején nem történik semmi, aztán a közepén se sok minden, ám de cserébe a végén kapunk egy kis hentelést, de sajnos azt is a rosszabbik fajtából.
 
Fontos megjegyezni azt is, hogy zombijaink, nem az átlagos zombik, hiszen a varázsló asszony tud nekik parancsolni. Tulajdonképpen a régi zombis filmek zombijait idézik, akik habár hallottak voltak, de egy varázslat következtében keltek újra életre. (Ilyen volt egyébként a White Zombie Lugosi Bélával is, csak az mondjuk az 1930-as években történt...) 
 
A filmben egyébként akad egy-két vicces rész is, de ezek többnyire gagyik. A szereplőkre szintén alkalmazható ez a jelző és tulajdonképpen a zombikat is idevehetjük. 
 
Persze lehet, hogy nekem kellene jobban elmerülni a dél-amerikai horrorfilmek világában és lehet máris zabálnám a filmet, viszont addig is azt kell mondanom, hogy ez nem teljesen az amire számítottam. Sőt.
Akik tehát egy izgalmas, vagy nem feltétlen izgalmas, de legalább zombiktól hemzsegő hentelést várnak, azok messziről kerüljék el a filmet. Akik szeretnek gyöngyöt fűzni vagy unatkozni, azok pedig nézzék meg.
 
Ami pedig a pontokat illeti: 2/10.
 
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr23255792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása