06
10/2011
0

Lake Placid (1999)

 

Ezúttal egy picit régebbi filmet vettem el, ugyanis nem rég láttam a Lake Placid 2. részét, ami ugyan egy abszolút B horror, de nekem ettől függetlenül tetszett és gondoltam illendő megnézni az elsőt is, főleg annak fényében, hogy imdb-n jobb pontozást is kapott.

Az igazság az, hogy az első rész nem annyira gagyi, legalábbis, ami a krokodilt illeti, nagyobb nevek is feltűnnek benne, viszont a horror faktor jelentősen kisebb ebben a részben. Sőt jobb ha tudjuk, hogy egy horror vígjátékról van szó.
 
A történetünk pofon egyszerű, adott egy nagy tó, amiben él egy hatalmas krokodil és szégyen szemre embereket gyilkolászik, amiért pedig levadászás jár.
 
Főhőseink, a klisés karakterek pedig bele is kezdenek a mókába. Azt kell mondjam a film eleje számomra meglehetősen unalmas volt, szerencsére akadtak poénok, sőt Oliver Platt feltűnése sokat dobott a filmen, már ami ugye a poénadagot illeti. 
Az egész filmben egyébként a legklisésebb karakter - a városi picsa - karakterét Bridget Fondára osztották, aki ezt remekül hozta, de hát ki nem...
 
Hozzá tartozik az igazsághoz, hogy volt pár, horror szemtponból kifejezetten jó jelenet a filmben, illetve a végét is elég izgalmasra sikerült összehozni, utalva arra, hogy várható lesz a folytatás, amire ugye 2007-ben került sor, sőt már van egy 3. részünk is.
 
A rendezői székben egyébként Steve Miner csücsült, aki azért horror szinten is rakott már le ezt-azt az asztalra, Halloween, Péntek 13-at, Holtak napját. A forgatókönyv pedig David E. Kelley-t illeti, aki egy rakat sorozat creator-i posztján megtalálható. 
 
Összességében nem olyan nagy durranás a Lake Placid, bár a hasonló, szörnyes filmek között abszolút megállja a helyét, sőt még talán azt is mondhatnánk, hogy kimagasló, mégis csak 27 millió amerikai dollárba fájt a forgatása.
 
6/10-et adnék rá és tudjátok mit... adok is.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr233258017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása