08
10/2011
0

Chain Letter (2010)

 

Az az igazság, hogy régen szerettem a tini horror kategóriába sorolható filmeket (akkor is ha gáz), sőt annak idején ezek a filmek kedveltették meg velem ezt a  műfajt. Ezért is örültem, mikor rábukkantam a Chain Letter című filmre.
Viszont a gond az, hogy időközben felnőttem, na meg a film sem egy túl nagy durranás, annek ellenére, hogy vannak benne eltalált részek... csak hát nem sok.
 
A történet a gonosz modern technológia körül forog, ami igaz, hogy megkönnyíti az életünket, de mégis csak vannak rossz oldalai. Ott vannak például azok a mocsok lánclevelek, amiket muszáj tovább küldenünk, mert különben biztos valami baj történik. Hát főhőseink ebbe a kelepcébe esnek, nem küldik tovább a beérkező levelet, pedig abban figyelmeztetik is őket, hogy, aki megszakítja a láncot, az halállal lakol... és ez aztán így is lesz, főhőseink elkezdenek meghalni... 
 
Nem egy nagy eresztés a sztori, de úgy néz ki a három forgatókönyv író (Diana Erwin, Michael J. Pagan, Deon Taylor) fantáziájából erre futotta és ez még nem is lenne olyan nagy gond, ha a karakterek nem lennének laposak és megszokottak, illetve a "fordulatok" tényleg fordulatok lennének, arról nem is beszélve, hogy a film gyakran unalmassá válik.
 
Ellenben a halálok egész jól meg lettek csinálva, úgy gondolom azt nem érheti túl sok panasz, a főgonoszunk is tényleg egy nagy darab ijesztő bácsi, akit Michael Bailey Smith (Rémálom az Elm utcában 5., Sziklák szeme 1-2.) testesít meg... mondjuk ne valami nagy színészi játékra számítsunk tőle, ő csak nagy és kész... de olyan hatásosan teszi mindezt.
 
A szereplők közül egyébként még megemlíteném Betsy Russell-t is, akit a Fűrészekben láthattunk, még hozzá Jigsaw asszonykájaként, hátha valaki szerelmes belé.
 
Összességében tehát a Chain Letter egy 2010-es tini horror, azonban abszolút a rosszabbik fajtából, bár a halálokat érdemes végignézni na meg az igazi horrorbubusok úgyis bevállalják ezt a nyögvenyelős másfél órát, de laikusok nem nagyon ajánlom.
 
Egyébként mellékelnék egy plusz képet a filmből, mert nem tudok rájönni, hogy Crenshaw nyomozó monitorján mit is akar jelenteni ez a humbug és, hogy miért nem zavarja őt ez...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A film egyébként 3/10 se több, se kevesebb...
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr823260371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása