26
10/2011
0

Dylan Dog: Dead of Night (2010)

 

Ugye nem olyan régen a Dellamorte Dellamore (Cemetery Man) kapcsán szóba került Tiziano Sclavi neve, mivel, hogy a filmet az ő regényéből készítették. Nos most újra elő kell vennünk az olasz úriembert, ugyanis a Dylan Dog: Dead of Night című "horror" Sclavi úr képregényéből a Dylan Dog-ból készült.

Mielőtt jobban belemerülnénk szeretném megmagyarázni az idézőjeleket. Ez a film, nem volt egy tipikus horror... persze tudom, vámpírok, zombik, vérvarkasok, de inkább tűnt valami nagy durranásnak szánt hollywood-i akciófilmnek, mintsem horrornak, ami miatt már pontokat veszített a film.

A képregény sorozat egyébként 1986-ban indult hódító útjára és mind a mai napig jelennek meg Dylan Dog történeteivel telerajzolt füzetkék. Sajnos ezentúl nem sokkal többet tudok erről a képregény sorozatról, szóval ha valaki esetleg nálam jóval felvilágosultabb ebben a témában, sőt esetleg olvasta már a lapot, akkor szívesen várok egy kis élménybeszámolót kommentben.

A film történetének középpontjában Dylan Dog áll, akit mi nézők, magánnyomozóként ismerünk meg, ám később kiderül, hogy Dylan barátunk egy amolyan kapuőr szerepét töltötte be, annak idején, barátnőjének halála előtt. Ő vigyázz arra, hogy a szörnyek, akik köztünk élnek ne nagyon geciskedjenek, mert bizony a szörnyűséges teremtmények mindenhol ott vannak és ezek többnyire vámpírok, vérfarkasok illetve zombik.
Főhősünk pedig a picit több, mint 100 perces játékidő alatt egy még ezeknél is szörnyűségesebb szörnyeteg megszületését igyekszik megakadályozni.

Bizony, nagyon durván sablonos a sztori... ezért is lennék kíváncsi arra, hogy a kedves készítők ezt mennyire amerikaiasították... mert nem hiszem el, hogy Sclavi egy annyira eredetinek tűnő sztori után, mint a Cemetery Man, egy ilyen sok sebből vérző klisé halmazt adott ki képregény formájában.

A szörnyek közül egyébként a zombik voltak a legjobbak, igaz a viccesebb fajták voltak, de legalább poénok köthetőek hozzájuk. Vérfarkassá változás ha jól emlékszem egyszer volt a filmben, az is nevetséges volt, a vámpírokról meg ne is beszéljünk. Köbö úgy néztek ki, mint annak idején a Buffy, vagy Angel című sorozatokban... ami persze tök jó volt egy sorozatban... de egy 10 millió dolláros produkcióban szerintem elég gatyi... főleg, hogy 2011-et írunk... jó a film 2010-es... de értitek a gondomat.

A film végén lévő CGI orgia is egyszerűen kiábrándító volt... tulajdonképpen sose értettem, hogy miért rontják el a horrorfilmeket buta CGI-vel, amiről egyszerűen süt, hogy szar és hatásvadász... persze lehet csak nálam számít élmény rombolónak.

Viszont azért említenék jó dolgokat is, mivel akadt az is. A képi világ szerintem nagyon jó volt, ami igaz a szereplőkre is. Brandon Routh volt látható a főszerepben, akit én eddig a Chuck című sorozatban, illetve a Superman újrájában láttam és rühelltem is mindkettőben, ebben a viszont bírtam és tetszett a játéka. Peter Stormore feltűnése is kellemes meglepetés volt, őt még a Szökésből ismertem többek között. Ja meg Sam Huntington nevét említeném meg, aki a főszereplő csicskája volt, és igazából ő is nagyon sablon karakter volt, de azért lehetett bírni.

Azt hiszem a jó dolgok végére is értünk...

A filmet egyébként Kevin Munroe rendezte, akiről nem túl bizalom gerjesztő kép van fent imdb-n, de ami még ennél is fontosabb, hogy a Tini nindzsa teknőcök 2007-es animációs filmjét rendezte eddig. Hát na, szereti a meséket, nincs ezzel baj.

Összességében egyébként egyszer nézhető a film, vannak benne vicces részek, meg szódával elmegy, de hát na... ennél többet ne várjon senki. Jól példázza ezt az is, hogy a film hatalmas bukta volt, mármint pénzügyileg.

Egyébként tényleg ha valaki ismeri a képregényt írjon... nagyon kíváncsi lennék, akár összehasonlítva a filmmel... bár ahogy utána olvastam külföldi oldalakon, a képregény rajongói még inkább szidják a filmet. Na és nekem is kevés volt, csak 4/10.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr563329397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása