28
10/2011
0

Pontypool (2008)

 Jaj, jaj. A Pontypool is azok közé a filmek közé tartozik, amiket már régóta megakartam nézni. Most eljött az idő, de balga módon nem néztem meg az előzetest és túlzottan nem is olvastam utána a filmnek, gondoltam a meglepetés ereje majd jót tesz. Hát nem...

Tulajdonképpen azért fontos megjegyezni, hogy a Pontypool című film visszhangja pozitív, igaz ez mind külföldön, és tulajdonképpen itthon is. Ennek ellenére nekem sajnos nem annyira tetszett ez az alkotás.

A dolog már a magyar címnél bűzlik egy picit, ami persze nem a készítők sara. Pontypool - A zombik városa. Aha... hát persze... Na mondjuk van párhuzam a Pontypool - A zombik városa meg a Balaton - A magyar tenger mondatok között... a Balaton nem tenger, Pontypool, meg nem a zombik városa. 

Tulajdonképpen tényleg valamiféle agyhalott akármiket kapunk, de ezek nem a klasszikus értelemben vett zombik, sőt talán semmilyen értelemben véve nem zombik, no de ezen lépjünk túl.

A film kezdése egyébként nagyon jó. Ugye egy rádiós műsorvezető van a középpontban, ez pedig már jó, nekem ugye ez a téma különösen közel áll a szívemhez. Más kérdés, hogy a főszereplő Stephen McHattie (Halott ügyek, Haven) abszolút nem volt szimpatikus a számomra, de hát a Bochkor Gábor se az. 
Főhősünk a reggeli műsor egyszemélyes és rettenthetetlen házigazdája, aki ideszól, odaszól és sok mindent megenged magának, annak ellenére, hogy a producer asszonyság nem feltétlen örül ennek.

A műsor megy, mert mennie kell, amikor egyszer érdekes eseményekről kapnak információt barátocskáink. Egy helyi orvos várójánál "tüntető" tömeg jelent meg, akik furán viselkednek és marha sokan vannak. Ajajjj. 

Az eseményekről egyébként a betelefonálóktól és a rádió egyik munkatársától kapjuk az infókat, semmit nem látunk, de sok mindent hallunk. Remek, és most minden irónia nélkül, hiszen ez a bizonytalanságra építés szerintem jó, van benne potenciál. 

Viszont ezek után egyszer csak jön a feketeleves. Előkerül egy orvos, aki magyarázatot ad arra, hogy mi történt az emberekkel. Ez a magyarázat pedig valami eszméletlen nagy badarság, hogy finoman fejezzem ki magam. Számomra abszolút lerombolta az élményt. Persze most a spoiler-alert miatt nem fejteném ezt ki jobban, talán majd kommentekbe megteszem veletek együtt. 

Ettől a résztől fogva pedig úgy éreztem a film elindul a lejtőn. Tény, hogy vártam egy kis zombis hentelést, mert mégis csak kell az adrenalin, attól függetlenül, hogy a felvezetés is izgalmas. Viszont ez elmarad.

A film vége egyébként megint nem volt túl rossz az tény, de valahogy az összkép számomra nem volt az a kifejezetten pozitív.

5/10-et adnék rá, mivel a színészek se voltak kifejezetten meggyőzőek, meg a már említett "csavar" a történetben az én "gyomromnak" sok volt, persze az is lehet, hogy más számára pont ettől lesz egyedi ez a film.

Mindenesetre zombikra és túl sok akcióra senki ne számítson.

Ja igen, még azért annyit, hogy kanadai darabról van szó. A rendezést Bruce McDonald irányította, aki többnyire sorozatokat rendezett, de pár TV film is van a listáján. Az írást pedig Tony Burgess intézte, saját regénye alapján.

McHattie úr mellett pedig még két hölgy nevét kell megemlítenünk mindenképpen, az egyik Lisa Houle, aki a film előtt sorozatokban kapott szerepet, illetve Georgina Reilly neve álljon még itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://enaztanlattam.blog.hu/api/trackback/id/tr493329401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása